Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2014 17:43 - Мазилки за влажни и мокри помещения
Автор: danevstroi Категория: Бизнес   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
1



image image image image image image image image image image image image image image       Варо-циментови мазилки за мокри и влажни помещения

В жилищните и промишлени сгради има помещения с висока влажност и постоянно въздействие на вода - санитарни помещения, тоалетни, бани, мазета, подземни паркинги и др. Всички тези помещения обикновенно се измазват с различни видове гипсови или вароциментови мазилки, декорират и облицоват с плочки, тапети, гранитогреси и др.

За измазване на влагоустойчиви помещения с мазилка се изисква предварителна подготовка и планиране според достъпната информация за предназначението на помещенията. С правилно взето решение за вида на вътрешната мазилка се спестяват неприятностти при ползването на помещението в бъдеще. При избора на мазилки трябва да се има в предвид характеристиките на основни групи мазилки и използваните изкуствени смоли при производството.

Варо-циментова хастарна мазилка RЦFIX 510 - за ръчно и машинно полагане, подходяща за стандартни основи, бетонни блокчета, тухли, награпен бетон и слабонатоварени фасади. Основата на мазилката е въздушна вар, цимент, варовиков пясък, минерални добавки. Характеристики на мазилката : лесна обработваемост и висока парапропускливост.

Варо-циментова мазилка Baumit MPI 25 - за ръчно и машинно полагане, подходяща за стандартни основи, зидарийни блокчета, керамични тухли и др. Състава на мазилка е строителна вар, цимент, пясък, добавки. Добър регулатор на влажността в помещенията, антиелергична и хигиенична минерална мазилка.

Варо-циментова мазилка EURO MIX MC 1 - за ръчно и машинно полагане върху груба зидария, бетон, циментови блокчета, камък и др. основи. Основа на цимент и пясък с голяма здравина и твърдост. Добра парапропускливост и издържливост на механични натоварвания.

След положена варо-циментова мазилка по стени и тавани, помешението е подготвено за полагане на шпакловка на гипсова или варова основа. За получаване на идеална гладкост при необходимост шпакловката се нанася на две или повече ръце.

За помещения с постоянно въздействие на вода - бани, тоалетни и др. преди облицоване на стените с керамични плочки, задължително се полага хидроизолация. Положената хидроизолация предпазва помещението от влага, образуване на музъл и плесен, като образува защитна мембрана с нулево водоплоглъщане.

След положената хидроизолация помещението е готово за облицоване с керамични плочки, тапети и др. декорация. С правилно положена хидроизолация мокрите помещения са добре изолирани и подготвени за ползване.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danevstroi
Категория: Бизнес
Прочетен: 14151
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930